Krompirjevi cmoki (brez glutena)
Okusni slivovi cmoki brez glutena s kokosovim posipom.
SESTAVINE:
Za 12 srednje velikih cmokov:
* 6 manjših krompirjev
* 250-300 g
tapioke moke
* dve jajci
* malo himalajske ali morske soli
Za polnilo:
* izkoščičene slive (v tem primeru 12)
Za posip:
* kokosovo moko prepraženo na maslu
OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo testo. Krompir olupimo, narežemo na tanjše rezine in skuhamo do mehkega. Kuhan krompir odcedimo, malenkost ohladimo ter pretlačimo. Dodamo jajci, premešamo in dodamo moko. V primeru, da se nam testo lepi, dodamo malenkost moke. Testo razvaljamo, razrežemo ali oblikujemo z modelčki. Na sredino dodamo slivo in z rokami oblikujemo cmok. V večjem loncu zavremo vodo, položimo cmoke in kuhamo približno 20 minut. Vmes si pripravimo posip (na maslu na hitro prepražimo kokosovo moko). Cmoke postrežemo se tople, jih povaljamo v kokosovem posipu in po želji sladkamo z eritritolom.
P.S. Obožujem slivove cmoke, pa vi?
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat
Komentarji (0)