Kruh iz prosene kaše
SESTAVINE:
* 300g prosene kaše
* 10g psiluma + 200ml tople vode
* 1 čajna žlička jabolčnega kisa
* 1 jedilna žlica medu
* 1 čajna žlička sode bikarbone
* 1 čajna žlička soli
OPIS POSTOPKA:
1. Proseno kašo dobro speremo in jo namočimo čez noč.
2. Zjutraj jo odcedimo in spet speremo.
3. V 200ml tople vode damo psilum in počakamo 5min.
4. Psilum, proseno kašo, sol, sodo, kis in med premešamo skupaj.
5. Zmes zmiksamo skupaj s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku.
6. Maso prestavimo v pekač in kruh na 160C pečemo 40min.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Lina Golihleb
Karmen Polič
Zdravo, zanimiv recept. Prosene kaše ne skuhaš?