Kruh brez glutena, ki vas nasiti
Tisti, ki so na LCHF dieti se izogibajo ogljikovim hidratom in zato lahko uživajo le kruh, ki ne vsebuje običajne moke.
SESTAVINE:
* 150 g lanenih semen
* 50 g sončničnih ali bučnih semen
* 50 g lešnikov ali makadamij
* 4 žlice chia semen
* 4 žličke semen indijskega trpotca
* 3 žlice konopljinih proteinov
* 1 stepeno jajce
* 1 žlička morske soli
* 300 ml vode
OPIS POSTOPKA: Lanena semena in chia semena prelijemo z vodo. Počivati pustimo 1 uro, da se naredi gost žele. Dodamo semena indijskega trpotca in dobro premešamo. Postopoma dodajamo ostale sestavine in neprestano nežno mešamo, da se semena dobro povežejo z želatinasto snovjo. V snov zmešamo stepeno jajce. Pekač prekrijemo z peki papirjem. Maso enakomerno razmažemo po papirju (verjetno bo to malo težko, ampak se splača potruditi). Pečemo na 120C – 30min.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik
Komentarji (0)