40 % popusta na vse za lepe lase

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Kurkumina ovsena kaša z domačim vaniljevim pudingom in praženimi oreščki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kurkumina ovsena kaša z domačim vaniljevim pudingom in praženimi oreščki

SESTAVINE:
* 90 g drobnih ovsenih kosmičev Malinca
* 180 g nesladkanega mandljevega mleka
* 230 g vode
* 2 jedilni žlici eritritola Malinca ali drugega sladila po izbiri (sirup, med, sladkor itd.)
* 1/2 čajne žličke vaniljeve arome
* 1/2 čajne žličke kurkume Malinca
* cimet Malinca
* ščep soli

Vaniljev puding:
* 250 g nesladkanega mandljevega mleka
* 1/2 čajne žličke kurkume Malinca
* 1/2 čajne žličke konjak moke Malinca
* 2 jedilni žlici vaniljeve paste
* 1 čajna žlička vaniljeve arome
* 3 jedilne žlice eritritola Malinca (ali drugo sladilo po izbiri, količino prilagodite okusu)

Dodatki:
* nasekljani mešani oreščki
* čokoladne kapljice
* javorjev sirup

OPIS POSTOPKA: V srednje velikem loncu zmešajte ovsene kosmiče, mandljevo mleko, sladilo, vaniljevo aromo, kurkumo, cimet in sol. S pomočjo železne metlice za stepanje premešajte in kuhajte na srednjem ognju da se kosmiči zmehčajo in da dobite želeno konsistenco. Za bolj gosto in kremozno kašo jo kuhajte vsaj 5 minut. Če se vmes kaša preveč zgosti dodajte še malo vode. Vmes v manjši ponvi popražite nasekljane oreščke (brez olja!), dokler se ne obarvajo. Odstavite in pustite. Kuhano ovseno kašo poskusite in po želji dodajte več sladila. Pustite v posodi in medtem pripravite puding. V manjšem loncu zmešajte mleko/napitek, konjak moko, vaniljevo pasto, vaniljevo aromo in eritritol. S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj premešajte in kuhajte na srednjem ognju do vretja. Nato ogenj malo znižajte in pustite rahlo vreti še par minut, dokler se puding ne zgosti. V dve skledi nadevajte kašo, prelijte s pudingom in dodajte pražene oreščke. Posujte s čokoladnimi kapljicami in po želji prelijte z javorjevim sirupom.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA:
 Nina S. Zorčič

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti