Kurkumina ovsena kaša z domačim vaniljevim pudingom in praženimi oreščki
SESTAVINE:
* 90 g drobnih ovsenih kosmičev Malinca
* 180 g nesladkanega mandljevega mleka
* 230 g vode
* 2 jedilni žlici eritritola Malinca ali drugega sladila po izbiri (sirup, med, sladkor itd.)
* 1/2 čajne žličke vaniljeve arome
* 1/2 čajne žličke kurkume Malinca
* cimet Malinca
* ščep soli
Vaniljev puding:
* 250 g nesladkanega mandljevega mleka
* 1/2 čajne žličke kurkume Malinca
* 1/2 čajne žličke konjak moke Malinca
* 2 jedilni žlici vaniljeve paste
* 1 čajna žlička vaniljeve arome
* 3 jedilne žlice eritritola Malinca (ali drugo sladilo po izbiri, količino prilagodite okusu)
Dodatki:
* nasekljani mešani oreščki
* čokoladne kapljice
* javorjev sirup
OPIS POSTOPKA: V srednje velikem loncu zmešajte ovsene kosmiče, mandljevo mleko, sladilo, vaniljevo aromo, kurkumo, cimet in sol. S pomočjo železne metlice za stepanje premešajte in kuhajte na srednjem ognju da se kosmiči zmehčajo in da dobite želeno konsistenco. Za bolj gosto in kremozno kašo jo kuhajte vsaj 5 minut. Če se vmes kaša preveč zgosti dodajte še malo vode. Vmes v manjši ponvi popražite nasekljane oreščke (brez olja!), dokler se ne obarvajo. Odstavite in pustite. Kuhano ovseno kašo poskusite in po želji dodajte več sladila. Pustite v posodi in medtem pripravite puding. V manjšem loncu zmešajte mleko/napitek, konjak moko, vaniljevo pasto, vaniljevo aromo in eritritol. S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj premešajte in kuhajte na srednjem ognju do vretja. Nato ogenj malo znižajte in pustite rahlo vreti še par minut, dokler se puding ne zgosti. V dve skledi nadevajte kašo, prelijte s pudingom in dodajte pražene oreščke. Posujte s čokoladnimi kapljicami in po želji prelijte z javorjevim sirupom.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina S. Zorčič
Komentarji (0)