Kvinojin čokoladni puding
Sestavine (za 2 osebi):
* 200 g kuhane kvinoje (približno 100 g suhe)
* 2 žlici chia semen
* 1–2 žlici kokosovega sladkorja
* 2 žlički kakava v prahu
* 200 ml mleka
* 1/3 žličke agar agar želirnega sredstva
OPIS POSTOPKA: Pred samo pripravo pudinga kvinojo dobro operi in skuhaj v rahlo slani vodi, jo odcedi in počakaj, da se ohladi. Kvinoja mora vreti približno 15–20 minut. V posodi nato zmešaj 200 g kuhane kvinoje, chia semena, kokosov sladkor in kakav v prahu. Ločeno v majhni kozici segrej mleko do vretja in mu dodaj agar agar, skupaj naj vre še približno 1 minuto, medtem pa mleko ves čas mešaj. Mleko z agar agarjem nato prilij k ostalim sestavinam, dobro premešaj in doziraj v dva lončka ali skodelici. Postavi v hladilnik za vsaj 4 ure ali najbolje kar čez noč. Kvinojin puding je zaradi svoje hranilnosti tudi odlična ideja za zajtrk.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Sternad - Mojčin piskrček
Komentarji (0)