Lahka poletna pica
SESTAVINE:
Testo za pico (polenta):
*1 skodelica koruznega zdroba
*2 – 3 skodelice vode
*1 čajna žlička soli
Nadev:
*200 g paradižnikove mezge
*origano
*zelenjava po želji (jaz sem uporabila čebulo, rdečo papriko, koruzo, artičoke, jajčevce, bučke, špinačo)
* sojina omaka
Veganski sirček:
*¼ skodelice zmletih indijskih oreščkov
*1 skodelica vode
*2 čajni žlički tapioke v prahu
*2 čajni žlički kvasnih kosmičev
*¾ čajne žličke soli
*1 čajna žlička limoninega soka
OPIS POSTOPKA: • Najprej skuhamo polento in jo še vročo razporedimo po pladnju, katerega smo predhodno obložili s peki papirjem. Tako dobimo »testo« za pico;) • Ko se testo za pico ohladi, nanj namažemo paradižnikovo mezgo. Na paradižnikovo mezgo potresemo origano. • Na tanko narežemo čebulo in papriko in ju razporedimo po testu. Dodamo še koruzo in artičoke. • V ponev damo narezane bučke, jajčevce in špinačo in jih malenkost posolimo, da spustijo vodo. Dodamo še 1 – 2 jedilni žlici sojine omake in zelenjavo na hitro popražimo. Nato jo damo na pico. • Sirček pripravimo tako, da vse sestavine damo v posodo in jih na ognju mešamo do vretja. Ko smo zadovoljni z gostoto sirčka, sirček odstavimo in ga prelijemo po pici. • Pico pečemo na 180°C približno 25 minut oziroma tako dolgo, da se sirček malenkost obarva. • Pico lahko okrasimo z listi bazilike in paradižnikom, črna kumina pa bo dodala lep estetski videz. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Ema Glušič
Komentarji (0)