Lahke beljakovinske pirine štručke
Zdrav, hrustljav in okusen nadomestek za vse, ki se ne morete upreti kruhu in pekovskim izdelkom. Pirine štručke z manjšo vsebnostjo OH, veliko zdravimi B in vlakninami.
SESTAVINE (za pribl. 15 kosov):
* 500 g pirine polnozrnate moke
* 500 g lahke (posnete) skute
* 2 ščepca himalajske soli
* pecilni prašek (vinski kamen)
* 170 ml posnetega mleka
* 150 g mešanice semen za peko kruha
* 5 g kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: V skledi zmešamo pirino moko in pecilni prašek ali vinski kamen. Dodamo skuto in mešanico semen za kruh v želeni količini (večja količina bo naredila štručke bolj hrustljave). Nato solimo in primešamo mleko ali drugo tekočino (za tiste, ki jim mleko ne ustreza). Maso dobro pregnetemo, jo oblikujemo v obliko daljše štruce kruha in narežemo na poljubno velike kose (pirine štručke). Štručke nanesemo na pekač, ki ga namstimo s kokosovim oljem (ali uporabimo papir za peko) in jih položimo v predhodno segreto pečico. Pečemo približno 30 minut pri 180 stopinjah Celzija.
MAKRONUTRIENTI / 100 g: * Beljakovine: 15,6 g * Ogljikovi hidrati: 27,5 g (sladkorji: 4,7 g) * Maščobe (s semeni): 5,4 g (nenasičene: 3,8 g)
AVTOR: ProFIT team
Komentarji (0)