Laktacijski keksi z brusnicami, mandlji in temno čokolado
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Laktacijski keksi z brusnicami, mandlji in temno čokolado

SESTAVINE (Za približno 50 keksov):

Suhe sestavine:
* 500 g ovsenih kosmičev
* 160 g pšenične gladke moke
* 1/2 čajne žličke pecilnega praška
* 1/2 čajne žličke sode bikarbone
* 1/4 čajne žličke soli
* 1 suhi kvas
* 200 g kokosovega sladkorja

Mokre sestavine:
* 120 g stopljenega mandljevega masla
* 50 g stopljenega masla 
* 2 jajca velikosti L
* 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
* 1,5 dl mleka

Dodatki:
* 1 do 2 pesti brusnic
* 40 g mandljevih lističev
* 160 g temne čokolade (narezane na koščke)

OPIS POSTOPKA:              
 1. Najprej v veliki skledi s kuhalnico dobro premešamo suhe sestavine (ovsene kosmiče, moko, pecilni prašek + sodo bikarbono + sol, suhi kvas ter kokosov sladkor). 
2. Mokre sestavine (stopljeno ter nekoliko ohlajeno mandljevo ter navadno maslo, jajca, vanilijev ekstrakt, mleko) visoki posodi zmešamo z električnim mešalcem.
3. Mokre sestavine vlijemo k suhim ter vse skupaj dobro premešamo (najorej s kuhalnico, nato še z roko). 
4. Na koncu v maso vmešamo še dodatke (brusnice, mandlje in na koščke narezano temno čokolado).
5. S pomočjo žlice zajemamo kupčke mase, nato jih z rokami oblikujemo v kroglice.
6. Kroglice testa polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pazimo, da keksi niso preveč skupaj.
7. Kroglice testa lahko z žlico nekoliko sploščimo.
8. Pekač damo v pečico, ogreto na 175°C (zgornji in spodnji grelec, če pečemo samo 1 pekač naenkrat ali ventilacija, če pečemo več pekačev naenkrat) in kekse pečemo cca 17 minut.
9. Pekač s pečenimi keksi vzamemo iz pečice in odložimo na podstaveknza vročo posodo na pultu. Počakamo, da se ohladijo in jih postrežemo.
10. Kekse hranimo v zrakotesni posodi na hladnem (hladilnik, klet) do enega tedna.
11. Kekse lahko tudi zamrznemo. Zložite jih v plastično posodo, med vsaknsloj keksov dajte kos peki papirja in dobro zaprite. V zamrzovalni skrinji bodo taki keksi počakali do 3 mesece. Pa dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.