Lava tortica brez greha
Slastna tortica, ki v notranjosti skriva še prav prijetno presenečenje.
SESTAVINE:
* kakav za posip modelčkov
* 45 g kokosovega olja
* 60 g temne čokolade (vsaj 70% kakava)
* 1 jajce + 1 beljak
* 40 g eritritola
* vanilijev ekstrakt
* ščep (himalajske) soli
* 45 g beljakovin z okusom čokolade
* 1 žlička arašidovega masla
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 200 stopinj. 2 modelčka za sufle namažemo s kokosovim oljem in potresemo s kakavom v prahu. V parni kopeli stopimo čokolado in kokosovo olje. V drugi skledi penasto stepemo jajce, beljak, eritritol, vanilijev ekstrakt in sol. Jajčno mešanico vmešamo v stopljeno čokolado z maslom in nato nežno vmešamo še beljakovine. Modelčke malo napolnimo, dodamo 1/2 žličke arašidovega masla in potem dopolnimo do približno 3/4 modelčka. Pečemo približno 10-15 min (odvisno od pečice) da bo sredica še tekoča. Vzamemo iz pečice in pustimo stati 1 minuto. Z nožem zaokrožimo okrog tortice in obrnemo na krožnik da bo tortica zdrsela ven.
ČAS PRIPRAVE: 10 min priprava + 10-15 min peka
RECEPT PRIPRAVILA: Kaja Jeromel
Komentarji (0)