LCHF Čokoladna pita
* 50 g masla
* 60 g fino mlete kokosove moke (ni treba, da je razmaščena)
* 1 jajce
* 1 žlička indijskega trpotca
Čokoladni nadev:
* 150 ml sladke smetane
* 70-100 g temne čokolade
* ščepec vanilije
* 2 jajci
* žlička sladila (eritritol)
Smetanov nadev:
* 250 ml sladke smetane
* kakav za posip
Čokoladni nadev: V kozico vlijemo sladko smetano in jo segrejemo (ne zavremo, samo segrejemo), nato dodamo poljubno temno čokolado in segrevamo, dokler se čokolada v smetani ne raztopi. Ko je čokolada raztopljena, dodamo ščepec vanilije in kremo ohladimo. V drugi posodici ločimo beljak od rumenjakov in beljak stepemo v trd sneg. Rumenjaku dodamo sladilo in ga penasto umešamo. Nato rumenjak dodamo skuhani smetani in ko je le ta dobro ohlajena jo primešamo k stepenemu beljaku. Ko je čokoladna krema pripravljena se lotimo testa. Kepo, ki je počivala, zdaj kar z rokami razvaljamo po peki papirju, ki smo ga namestili v pekač. Nato čokoladno kremo vlijemo v pekač na testo in damo vse skupaj v ogreto pečico na 180° C in pečemo cca 30 min. Ko je testo z maso pečeno ga vzamemo iz pečice in ohladimo. Stepemo sladko smetano in jo razmažemo po vrhu pite. Dodatno lahko okrasimo s presnim kakavom in kokosom.
RECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc
Danica Kovačič
mmmm - čudovito