LCHF kruh brez glutena
Tisti, ki so na LCHF dieti se izogibajo ogljikovim hidratom in zato lahko uživajo le kruh, ki ne vsebuje običajne moke.
SESTAVINE:
* 100g lanenih semen
* 100g sončničnih semen
* 200g mandljeve moke
* 40g indijskega trpotca/psiliuma
* 250g domačega kefirja/grškega jogurta/kisle smetane
* 6 jajc
* 10g pecilnega praška
* žličko himalajske soli
* ščepec stevie
* po želji lahko dodamo še cimet, kardamom, suhe brusnice itd.
OPIS POSTOPKA: Vsa semena damo v blender in jih zmeljemo v fino moko. Vse suhe sestavine zmešamo skupaj, v drugi posodi pa vse mokre. Nato jih narahlo vmešamo. Damo v model za kruh oziroma pekač in pečemo 50 minut na 180 stopinjah.
Hranilna vrednost: - 3350 kCal - 160 B, 110 OH, 255 M, 105g vlaknin
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Jasmin Zorko
Komentarji (0)