LCHF Madžarica
SESTAVINE:
Za testo (pekač velikosti 32 x 20 cm):
* 250g skute
* 250g masla sobne temperature
* 4 jajca
* 10 jedilnih žlic razmaščene kokosove moke
* 1 jedilna žlica indijskega trpotc
* 1,5 jedilne žlice sladila eritritol
* 1 čajna žlička pecilnega praška
Za kremo:
* 500g mascarpone
* 2 jedilni žlici kisle smetane
* 2 jedilni žlici kakava v prahu
* 2 jedilni žlici sladila eritritol
* 80g temne čokolade brez sladkorja
Za čokoladni preliv:
* 80g temne čokolade brez sladkorja
* 2 jedilni žlici olivnega olja
OPIS POSTOPKA: Skuto in maslo dobro zmiksamo z mešalnikom. Dodajamo jajca vsako posebej, da se zmes dobro poveže. Dodamo suhe sestavine in dobro premešamo. Dobljeno maso razdelimo na 4 enake dele. Vsak del testa posebej razvaljamo med dvema peki papirjema v velikosti pekača. Priporočam, da testo s spodnjim peki papirjem vred prestavimo v pekač. Pečemo vsak del posebej 10 minut na 180°C. Pečene plasti ohladimo in med tem časom pripravimo kremo. Vse sestavine razen čokolade dobro zmešamo. Čokolado stopimo nad vodno paro. Pustimo, da se ohladi in vmešamo v kremo. Na dno pekača položimo prvo plast testa. Premažemo s tretjino kreme, pokrijemo z drugo plastjo testa in spet premažemo s kremo. Ponavljamo, dokler nam ne zmanjka testa in kreme. Končamo s plastjo testa. Za preliv nad paro stopimo temno čokolado brez sladkorja. Pustimo, da se malenkost ohladi. Dodamo 2 jedilni žlici olivnega olja, da nastane lepo gladek preliv. (Zaradi olja se pri rezanju strjena čokolada ne bo lomila.) Čokoladni preliv polijemo čez zadnjo plast testa in pustimo v hladilniku čez noč, da se preliv strdi in sestavine lepo povežejo.
ČAS PRIPRAVE: 90 min
RECEPT PRIPRAVILA: Valentina Virag
Komentarji (0)