Šipkovo olje z vitaminom E 1+1 GRATIS

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
LCHF Madžarica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

LCHF Madžarica

SESTAVINE: 
Za testo (pekač velikosti 32 x 20 cm): 
* 250g skute 
* 250g masla sobne temperature 
* 4 jajca 
* 10 jedilnih žlic razmaščene kokosove moke 
* 1 jedilna žlica indijskega trpotc
* 1,5 jedilne žlice sladila eritritol
* 1 čajna žlička pecilnega praška
Za kremo: 
* 500g mascarpone 
* 2 jedilni žlici kisle smetane 
* 2 jedilni žlici kakava v prahu 
* 2 jedilni žlici sladila eritritol
* 80g temne čokolade brez sladkorja
Za čokoladni preliv: 
* 80g temne čokolade brez sladkorja 
* 2 jedilni žlici olivnega olja

 
OPIS POSTOPKA: Skuto in maslo dobro zmiksamo z mešalnikom. Dodajamo jajca vsako posebej, da se zmes dobro poveže. Dodamo suhe sestavine in dobro premešamo. Dobljeno maso razdelimo na 4 enake dele. Vsak del testa posebej razvaljamo med dvema peki papirjema v velikosti pekača. Priporočam, da testo s spodnjim peki papirjem vred prestavimo v pekač. Pečemo vsak del posebej 10 minut na 180°C. Pečene plasti ohladimo in med tem časom pripravimo kremo. Vse sestavine razen čokolade dobro zmešamo. Čokolado stopimo nad vodno paro. Pustimo, da se ohladi in vmešamo v kremo. Na dno pekača položimo prvo plast testa. Premažemo s tretjino kreme, pokrijemo z drugo plastjo testa in spet premažemo s kremo. Ponavljamo, dokler nam ne zmanjka testa in kreme. Končamo s plastjo testa. Za preliv nad paro stopimo temno čokolado brez sladkorja. Pustimo, da se malenkost ohladi. Dodamo 2 jedilni žlici olivnega olja, da nastane lepo gladek preliv. (Zaradi olja se pri rezanju strjena čokolada ne bo lomila.) Čokoladni preliv polijemo čez zadnjo plast testa in pustimo v hladilniku čez noč, da se preliv strdi in sestavine lepo povežejo.

ČAS PRIPRAVE: 90 min
RECEPT PRIPRAVILA: Valentina Virag
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Midas Pixel