LCHF mandljeve žemljice
Ta recept je neverjetno enostaven za pripravo in zelo okusen. Žemljice lahko pojemo same ali jih uporabimo za LCHF hamburgerje.
SESTAVINE:
*125g mozarelle-narezane
*30g kremnega sira
*135g mandljeve moke (priporočam razmaščeno moko)
*35g mletih lanenih semen
*1 jajce
*pol žličke pecilnega praška
OPIS POSTOPKA:
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija.
2. V srednje veliki skledi stopimo kremni sir in mozarello (sire lahko stopimo v mikrovalovni pečici) 3. Sire zmešamo skupaj in dodamo jajce, ter dobro premešamo.
4. V ločeni skledi združimo mandljevo moko, mleto laneno seme in pecilni prašek.
5. Sir in jajčno mešanico dodajamo v suhe sestavine in premešamo, dokler se testo ne oblikuje v celoto (testo je lepljivo).
6. Z mokrimi rokami nežno pripravimo 6 žemljic.
7. Po želji žemljice posujemo z sezamom.
8. Pečemo 10-12 minut, do zlato rjave barve.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.
Malinca Natalija
Razmaščena moka je pridobljena iz hladno stisnjenih mandljev, je bolj suha in ima do 80% manj maščob od mletih mandljev in je zato boljša za pečenje.Mojca
Kakšna je razlika v uporabi med (razmaščeno) mandljevo moko in mletimi mandlji? 100g moke = 100g mletih mandljev?