LCHF trobarvna torta
SESTAVINE:
Testo:
*60 g razmaščene makadamija moke
*30 g razmaščene lešnikove moke
*10 g razmaščene mandeljeve moke
*20 g FiberFin moke (visokovlakninska moka)
*zavojček pecilnega praška
*4 jajca
*10 g sladila sugarsweet 1:10
*50 g zmehčanega masla
*1 JŽ jabolčnega kisa
*50 ml sladke smetane
*50 ml vode
1. nadev:
*500 g jagod
*1/2 žličke sladila sugarsweet 1:10
*140 g mascarpone sirček
*300 g sladke smetane
2. nadev:
*30 g kokosovo maslo
*2 tablici 70 % čokolade
*100 g mascarponeja
*400 ml sladke smetane
3. nadev:
*130 g mascarponeja
*120 g pasirane skute
*sok 1/2 limone
*15 g eritritola
*2 JŽ nastrganega kokosa moke
OPIS POSTOPKA: Testo: Ločiš rumenjake in beljake. Beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš sladilo in jih penasto umešaš. Natehtaš suhe sestavine, ter jih premešaš z rumenjakom, dodaš kis ter zmehčano (lahko stopljeno) maslo. Premešaš in dodaš še beljake. Še enkrat premešaš nato dodaš še sladko smetano in vodo, premešaš in vliješ v pekač (okrogel pekač 26 cm). Pečeš 25 min na 180° C.
Nadevi: Jagode sladkaš in jih s paličnim mešalnikom dobro spasiraš v skoraj gladko zmes. Stepeš smetano in primešaš mascarpone. Na koncu primešaš še sladkano jagodno maso. Na ognju stopiš maslo in v njem stopiš čokolado. Nekoliko ohladiš. Stepeš smetano in primešaš mascapone. Dodaš še hladno čokoladno zmes, ter vse skupaj dobro premešaš. Mascarponeju primešaš skuto, dodaš limonin sok, eritritol in kokosovo moko. Dobro premešaš. Po plasteh namažeš testo ter poljubno okrasiš.
ČAS PRIPRAVE: 1,5 h
RECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc
Komentarji (0)