NOVO! Ponev za palačinke v otvoritveni ponudbi

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Lchf torta z jagodičevjem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Lchf torta z jagodičevjem

Torta vsebuje le malo ogljikovih hidratov, biskvit pa je eden bolj puhastih, kar sem jih preizkusila. Tako odličen, da marsikdo ne opazi, da torta ni narejena iz moke. Tudi glutena ne vsebuje, zato je odlična kot brezglutenska nizkohidratna rojstnodnevna torta.

SESTAVINE:
Suhe sestavine:
* 1 ¼ nerazmaščene fine mandljeve moke
* ½ skodelice eritritola (sladilo brez kalorij)
* ½ skodelice vaniljevih proteinov brez sladkorjev
* 1 vrečka pecilnega praška
Mokre sestavine:
* 4 velika jajca
* ¼ skodelice stopljenega masla ali kokosovega olja
* 1/3 skodelice mandljevega napitka
Polnilo:
* 150 ml sladke smetane
* 5 žlic jagodičevja
Dekoracija:
* mascarpone sir
* žlica vaniljevih proteinov
* jagodičevje

**skodelica = 250 ml

OPIS POSTOPKA: V skledi premešamo vse suhe sestavine. V drugi skledi pa najprej penasto vmešamo jajca, jim dodamo stopljeno maslo in še mandljevo mleko. Potem k tekočim sestavinam previdno vmešamo suhe, da dobimo tekočo maso. Vlijemo jo v s peki papirjem obložen pekač ali v silikonski pekač ter 45 minut pečemo v pečici, ki smo jo prehodno ogreli na 180 °C. Pred koncem z zobotrebcem ali nožem preizkusimo, ali je biskvit že pečen.

Počakamo, da se ohladi in ga prerežemo na polovico. Obe polovici prepojimo s tekočo sladko smetano, nekaj pa je stepemo in namažemo na spodnjo polovico. Potrosimo z jagodičevjem in na vrh položimo zgornjo polovico biskvita.

Za okrasitev zmešamo mascarpone sir z žlico vaniljevih proteinov, ki daje kremi okus. Torto premažemo s kremo in poljubno okrasimo še z jagodičevjem.

ČAS PRIPRAVE: 15 min + 45 peka + 10 min krasitev
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti