Lchf torta z jagodičevjem
Torta vsebuje le malo ogljikovih hidratov, biskvit pa je eden bolj puhastih, kar sem jih preizkusila. Tako odličen, da marsikdo ne opazi, da torta ni narejena iz moke. Tudi glutena ne vsebuje, zato je odlična kot brezglutenska nizkohidratna rojstnodnevna torta.
SESTAVINE:
Suhe sestavine:
* 1 ¼ nerazmaščene fine mandljeve moke
* ½ skodelice eritritola (sladilo brez kalorij)
* ½ skodelice vaniljevih proteinov brez sladkorjev
* 1 vrečka pecilnega praška
Mokre sestavine:
* 4 velika jajca
* ¼ skodelice stopljenega masla ali kokosovega olja
* 1/3 skodelice mandljevega napitka
Polnilo:
* 150 ml sladke smetane
* 5 žlic jagodičevja
Dekoracija:
* mascarpone sir
* žlica vaniljevih proteinov
* jagodičevje
**skodelica = 250 ml
OPIS POSTOPKA: V skledi premešamo vse suhe sestavine. V drugi skledi pa najprej penasto vmešamo jajca, jim dodamo stopljeno maslo in še mandljevo mleko. Potem k tekočim sestavinam previdno vmešamo suhe, da dobimo tekočo maso. Vlijemo jo v s peki papirjem obložen pekač ali v silikonski pekač ter 45 minut pečemo v pečici, ki smo jo prehodno ogreli na 180 °C. Pred koncem z zobotrebcem ali nožem preizkusimo, ali je biskvit že pečen.
Počakamo, da se ohladi in ga prerežemo na polovico. Obe polovici prepojimo s tekočo sladko smetano, nekaj pa je stepemo in namažemo na spodnjo polovico. Potrosimo z jagodičevjem in na vrh položimo zgornjo polovico biskvita.
Za okrasitev zmešamo mascarpone sir z žlico vaniljevih proteinov, ki daje kremi okus. Torto premažemo s kremo in poljubno okrasimo še z jagodičevjem.
ČAS PRIPRAVE: 15 min + 45 peka + 10 min krasitev
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika
Komentarji (0)