Low-carb čokoladno-lešnikovi mafini
SESTAVINE:
* 60 g kakava
* 270 g lešnikove moke
* 170 g eritriola
* 140 ml grškega jogurta ali kisle smetane
* 4 jajca
* 1 čajna žl. vanilijevega ekstrakta ali polovico vanilijevega stroka
* 2 čajni žl. pecilnega praška
* pol žličke soli
* lešniki za okrasitev
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo jogurt, jajca in vanilijev ekstrakt, do nastanka gladke zmesi. Dodamo kakav, lešnikovo moko, sladkor (eritritol), pecilni prašek in sol. Mešamo dokler se sestavine ne združijo. Če se zmes drobi, po potrebi dodamo do 4 žlice vode. Pečico ogrejemo na 170º, zmes razporedimo v modelčke za mafine in pečemo približno 25-30 min, oziroma do nastanka skorjice na mafinih. Postrežemo ohlajeno in po želji, z žlico medu.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Simona Podlesek
Komentarji (0)