Low carb torta z gozdnimi sadeži
SESTAVINE:
Biskvit:
* 2 jajci
* 1 velika žlica zmehčanega masla
* 50g mletih mandljev
* 2 žlici sladila eritritol
* ščep himalajske soli
* 1/2 pecilnega praška
Krema 1:
* 1,5 dl sladke smetane
* 50g mascarpone sira
* 2 dl spasiranih gozdnih sadežev
* 1/2 stroka vanilije
* 2-3 žlice sladila eritritol
* agar agar
Krema 2:
* 2 dl sladke smetane
* 2 žlici sladila eritritol
* 250g mascarpone sira
* 1 žlica instant kave
OPIS POSTOPKA: Biskvit: Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg. Rumenjake in sladilo penasto zmešamo. V mlete mandlje vmešamo pecilni prašek v katerega najprej vmešamo rumenjake in nato postopoma še sneg iz beljakov. Pečemo 20min na 200 stopinj.
Krema1: Gozdne sadeže odmrznemo in spasiramo, nato precedimo da se znebimo semen. V posodi zakuhamo sadeže in jim dodamo sladko smetano. Dodamo vanilijo in sladilo. Pustimo da se kuha približno 10minut in pazimo da ne zavre! Ta čas v 1dl vode umešamo želatino in pustimo da nabrekne (uporabite lahko tudi agar agar). Kremo, ki se je kuhala rahlo ohladimo, umešamo mascarpone in želatino. Vlijemo čez biskvit in postavimo v hladilnik dokler se ne strdi.
Krema2: Smetano trdo stepemo. Mascarpone siru dodamo eritritol in kavo ter premešamo. Smetano in mascarpone previdno zmešamo skupaj in premažemo čez kremo iz gozdnih sadežev. Postavimo v hladilnik še za približno 1uro.
ČAS PRIPRAVE: 60min + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Eva Kruh
Malinca
Hojla Tina!Spodaj lahko preberete kako se odmerja agar agar. Upam da vam bo kaj v pomoč.
Odmerjanje: 2 g (pribl. 1 čajna žlička) agar agar ustreza 6 listom želatine in želira 500 ml tekočine.
trdi žele: 1 čajna žlička agar agarja na skodelico tekočine
mehkejši žele: ½ - ¾ čajne žličke agar agarja na skodelico tekočine
marmelada: 1/3 - ½ čajne žličke agar agarja na skodelico tekočine
razni prelivi: ¼ čajna žlička agar agrja na skodelico tekočine
Tina Zupančič
Koliko agar agarja oz. želatine je potrebno uporabiti?Malinca Nastja
Andreja klasičen obod za torto je najboljše uporabiti - 28 cm premera.Andreja samec
Mmm zelo dobro se bere, hvala za recept....zanima pa me velikost oboda?