Malincin cheesecake
SESTAVINE
Testo:
* jajce
* 200 g pirine moke
* konopljino olje
* 60 g kokosovega masla (olje)
* 4 žlice kokosovega sladkorja
Nadev:
* 250 g grškega jogurta
* 4 žlice puste skute
* merica beljakovin
* malo ruma
* vanilijev ekstrakt
* cimet
* agar agar
OPIS POSTOPKA: Zmešamo sestavine za testo in ga razporedimo po pekaču za pite na peki papir in ga obtežimo, da se med peko ne dvigne (jaz ga s čičeriko). Pečemo na 180 stopinj Celzija 35 minut. Medtem pripravimo nadev: zmešamo grški jogurt, skuto, beljakovine ter dodamo malo ruma, vanilijevega ekstrakta in cimet. Ko je testo ohlajeno dodamo nanj nadev na vrh še maline, ki jih predhodno skuhamo brez sladkorja in dodatne vode, saj same spustijo dovolj vode. Dodamo še agar agar - 2 g agar agar-ja zmešano v manjši posodi s 100 ml hladne tekočine, zavremo in pustimo 1 minuto vreti, ko se ohladi ga postopoma dodamo nadevu ter okrasimo po želji.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Neja Janet
Komentarji (0)