Malincin presni cheesecake
* 200 g datljev
* 200 g mletih mandljev
* lupina ene limone
Krema:
* 300 g indijskih oreščkov
* 100 ml kokosovega mleka
* sok ene limone
* 50 ml agavinega sirupa
* 50 ml stopljene kokosove maščobe/olja
* 1 ČŽ vanilijega ekstrakta
* 3 JŽ kokosove moke (fino mlete)
Malinin preliv:
* 300 g zmrznjenih malin
* 3 g agar-agarja
* 100 ml vode
* 3 JŽ agavinega sirupa
* 1 JŽ kokosovega sladkorja ( oz. sladkaš po želji, jaz imam raje, da je preliv malo bolj kisel, da je potem tak sladkokisel okus celotne tortice)
Zopet zmešamo vse potrebne sestavine v mešalniku. Če opazimo, da je zmes preredka, dodamo še kokosove moke, če pa se zmes drobi oz. je presuha, dodamo še mleka. Ko je tekstura "taprava", razporedimo po modelu in damo hladiti v skrinjo za pol ure.
Zmes nato prelijemo v model torte in damo v skrinjo za 2h. Jaz sem agar-agar uporabljala prvič, zato sem bila kar malce nestrpna, ker se ni takoj vse skupaj strdilo. Mislila sem, da delam kaj narobe, da nisem zmešala prav itd... ampak se je na koncu izkazalo, da sem bila le neučakana. Zelo lepo se strdi, samo dobro se mora ohladiti. Tortica je na koncu izpadla BOŽANSKO dobra! Prisežem! Moraš poizkusiti.
Dober tek!
RECEPT SESTAVILA: Eva Boto
Komentarji (0)