Malinin narastek
SESTAVINE:
* 500 g manj mastne skute
* 40 g polente (lahko uporabimo tudi pšenični zdrob)
* Pol čž pecilnega praška
* 4 jž sladila eritritol
* 2 jajci
* banana
* maline (ali drugo jagodičevje)
OPIS POSTOPKA: Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg. V drugi posodi dobro zmiksamo rumenjake, skuto, sladilo eritritol, pecilni prašek in polento. Na koncu v treh delih nežno primešamo še sneg iz beljakov. V pladenj, kamor smo namestili peki papir, vlijemo polovico mase in jo enakomerno razporedimo. Na maso položimo na tanko narezano banano in na banano maline (če uporabiš zmrznjene pazi, da jih ne daš preveč, saj lahko spustijo preveč vlage). Nato čez vlijemo še preostanek mase. Pečemo v ogreti pečici približno 1 uro na 180 stopinj. Bon appétit!
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Ines Jurčič
Komentarji (0)