Šipkovo olje z vitaminom E 1+1 GRATIS

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
VIDEO: Malinina pita

VIDEO: Malinina pita

SESTAVINE:
Testo:

* 200 g bele pšenične moke
* 200 g pirine polnozrnate moke
* 200 g masla (zmehčanega na sobni temperaturi)
* ščepec soli
* 2 žlički pecilnega praška
* 100 g kokosovega sladkorja
* ščepec 100 % vanilje ali 1 vaniljin sladkor 
* 2 rumenjaka
* 1 celo jajce
* 1/2 limonine lupinice bio limone

Nadev:
* 100 g malinova marmelada
* 300 g malin
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 1 žlica indijskega trpotca oz. psiliuma 

OPIS POSTOPKA: V veliko posodo presejemo moko, dodamo sol in pecilni prašek. Maslo narežemo na manjše koščke in ga primešamo k moki. Dodamo še vse preostale sestavine ter z rokami zgnetemo v čvrsto testo. Testo zavijemo v prozorno folijo ali vrečko in ga damo v hladilnik za vsaj 1 uro.

Pripravimo pekač za pito. Testo prerežemo na 2 dela (2/3 za podlago in 1/3 za rob pite). Večji kos testa položimo v namaščen pekač. Lahko ga razvaljamo, če je premehko, ga lahko oblikujemo s prsti ali žlico. Lepo oblikujemo rob pite (segati mora vsaj 3 cm od dna pekača).

Maline zmešamo s kokosovim sladkorjem in indijskim trpotcem. Testo najprej namažemo z marmelado, nato na nanj vsujemo še malinin nadev.  Preostalo testo razvaljamo in ga razrežemo na trakce debeline 1–2 cm. Trakce položimo na pito in jih prepletemo. Pito pečemo pri 180 stopinjah 30 minut.

ČAS PRIPRAVE: 30 min + 30 min peka
RECEPT PRIPRAVILI: Malinca Nastja in Taya Damjan

Želiš oddati svoj recept?
Top hiti
Midas Pixel