Malinove tortice (brez laktoze in glutena)
Recept ustreza anti kandida dieti.
SESTAVINE:(za 12 tortic)
Testo:
* 1 sladek krompir
* 100-200 g mletih mandljev (ali orehov ali lešnikov)
* 100-200 g fino mlete kokosove moke
* 1 čajna žlička cimeta
* ščepec muškatnega oreščka
* 1/2 palca svežega ingverja (fino naribanega)
* 1 žlica stevie (če nismo na anti-kandida dieti lahko uporabimo kakšno drugo sladilo, npr. javorjev sirup)
* kokosovo olje, da pomastimo modelčke
Krema:
* 250 g zmrzlih malin
* 1 konzerva kokosovega mleka (400 ml)
* 1 strok vanilije
* 2-3 žlice stevie (če nismo na anti-kandida dieti lahko uporabimo kakšno drugo sladilo, npr. javorjev sirup)
OPIS POSTOPKA: Sladek krompir operemo in obrišemo nato pa z vilico nekajkrat popikamo gomolj. Krompir spečemo v ogreti pečici na 180°C 45 min. (To lahko naredimo že en dan prej.) Krompir ohladimo in olupimo ter spasiramo ( dobro pretlačimo z vilico). Prostopoma dodajamo ostale sestavine, saj količina oreščkov in kokosove moke odvisnai od velikosti in sočnosti krompirja. Ko se masa več ne lepi na prste jo oblikujemo na pomaščene modelčke za mafine. krema: Zamrzle maline 20 minut pustimo na sobni temperaturi, da se rahlo odtalijo. Nato jih zmiksamo v gladko zmes in dodamo gosti del kokosovega mleka, ki je na vrhu konzerve. Tekočino pustimo. Dodamo izdolben del vanilijevega stroka in stevio. Vse skupaj še dobro zmiskamo in nato prelijemo v testo tortic. Pečemo v ogreti pečici na 170°C 40 min. Ohlajene vzamemo iz modelčkov.
Slasten dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVIL: Antikandida dieta
Komentarji (0)