Mandljev Twix
Noro slasten domač twix, ki nas vedno spravi v dobro voljo.
SESTAVINE:
Piškotna podlaga:
* 120 g mandljeve moke
* 40 g kokosove moke
* 50 g kokosovega olja
* 2 žlici medu (ali javorjevega/agavinega sirupa)
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta
* 1/4 žličke soli
Mandljeva plast:
* 200 g mandljevega masla
* 60 g javorjevega sirupa (ali agavinega)
* 40 g kokosovega olja
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta
* 1/4 žličke soli
* 250 g temne čokolade za preliv
OPIS POSTOPKA: Segrej pečico na 180°C in v pekač premera 20x20 postavi peki papir. V posodi zmešaj skupaj sestavine za piškotno podlago. Maso enakomerno razporedi v pekač in jo potisni malo dol. Peci okoli 15 minut oz. dokler ni malo zlato-rjave barve. Medtem v loncu zmešaj sestavine za mandljevo plast, segrej do vretja in na nizkem ognju kuhaj še 3 minute oz. dokler se masa ne zgosti. Skuhano maso ohladi in jo nato prelij in razporedi čez pečeno piškotno podlago. Vse skupaj postavi v zamrzovalnik za vsaj pol ure ali čez noč. Dobro ohlajeno razreži na 24 koščkov in postavi nazaj v zamrzovalnik. Čokolado stopi nad soparo in nato vanjo pomoči vsak košček razrezane mase. Odvečno čokolado malo otresi in postavi oblit košček na peki papir, da se strdi. Pred tem lahko vsak košček še posuješ s solnim cvetom. Kocke shrani v hladilniku ali zamrzovalniku.
ČAS PRIPRAVE: 1.5 h
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)