Mandljev kolač
SESTAVINE:
* 300 g mandljeve moke
* 40 g pirine moke
* ½ žličke soli
* 50 g eritritola
* limonina lupinca ene bio limone
* 5 jajc
* 70 g masla
* 30 g kokosovega olja
* 100 g medu
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 5 kapljic eteričnega olja pomarančne (po želji)
* 2-3 kapljice mandljevega ekstrakta
* 1 pest mandljevih lističev
OPIS POSTOPKA:
Pečico segrej na 200°C. Okrogel pekač premera 18 cm obloži s peki papirjem.
Maslo in kokosovo olje stopi, nato dodaj med, vanilijev ekstrakt, pomarančno eterično olje in mandljev ekstrakt, premešaj in postavi na stran.
V posodi zmešaj mandljevo moko, pirino moko, sol, eritritol, limonino lupinico in jajca. V to vmešaj tekočo mešanico. Maso vlij v pekač in gor potresi madnljeve lističe. Peci okoli 25 minut. Preveri, če je pečeno tako, da pladenj v pečici malo potreseš in na sredini bi se morala masa še malo premikat. Tako bo sredinski del še malo bolj sočen in druge teksture kot ostal del biskvita.
Pusti da se malo ohladi, nato pa lahko postežeš samo pecivo ali mu dodaš npr. Pomarančno/limonino kremo/ kokosov jogurt s pomarančo.
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)