Mango tapioka puding
SESTAVINE:
* 400 g kokosovega mleka
* 600 ml vode (ali mleka)
* 100 g tapioke
* 1 vrečka vanilijevega sladkorja (poljubno)
* Freshy mango (cca 8 žlic)
* eksotično sadje za preliv (poljubno, mango, ananas, banana, pasjonka..)
OPIS POSTOPKA: V loncu zmešaj kokosovo mleko, vodo, tapioko in vanilijev sladkor. Pristavi na ogenj in kuhaj 10-15 minut na zmernem ognju medtem pa pogosto mešaj, da se tapioka ne prime na dno. Tapioka je kuhana, ko so kroglice več ali manj prozorne z malo belega na sredini. Odstavi z ognja, prelij v drugo posod in pusti, da se ohladi, nato pa postavi v hladilnik za dobro uro.
Če želiš še preliv lahko medtem pripraviš na primer mangov pire in mu dodaš narezane koščke ananasa in banane.
Po uri v hladilniku v tapioko vmešaj Mango Freshy. Gostoto pudinga si lahko prilagodiš po želji z dodajanjem mleka. Po želji dodaj na vrh še sadni preliv in uživaj.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)