Mangovi cakepopsi
SESTAVINE:
Testo:
* 170g bele pšenične moke
* 70 g eritritola
* 3 jajca
* 7 g pecilnega praška
* 60 ml vode
* 30 g stopljenega masla
Okus bela čokolada:
* 50g bele čokolade z mangom
* 175g kremnega sira z manj maščob
Preliv:
* bela ali temna čokolada
OPIS POSTOPKA:
Priprava biskvita:
1.) Rumenjake penasto vmešamo skupaj s sladilom nato dodamo vodo in stopljeno maslo.
2.) V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek ter ju vmešamo v jajčno mešanico.
3.) Nazadnje vmešamo sneg iz beljakov
4.) Pečemo 35-40 minut na 170 stopinj.
Priprava cakepopsov:
1) Ohlajeno testo zdrobimo in vanj vmešamo kremni sir, 30g stopljene bele čokolade in 20g na drobno nasekljane bele čokolade.
2) Iz testa oblikujemo kroglice, ki jih potem oblijemo s poljubno čokolado.*
*jaz sem uporabila tako belo kot temno čokolado
**za lažje topljenje lahko čokoladi dodate 1-2 žlički kokosovega olja
RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Štanta
Komentarji (0)