Marelični cheesecake
SESTAVINE:
1. plast:
*100 g ameriških orehov
*100 g sušenih fig
*100 g sušenih marelic
*125 g mandljev
*20 g happy cacao mix
*kokosovo olje po potrebi
2. plast:
*150 g namočenih indijskih oreščkov
*1 čž vaniljeve arome
*1 čž limoninega soka pribl
*50-100 ml kokosovega mleka
*sok namočenih indijskih oreščkov po potrebi
3. plast:
*150 g namočenih indijskih oreščkov
*6 srednje velikih marelic (lahko tudi več ali manj)
*1 čž limoninega soka
*1 čž vanilijeve arome
*sok namočenih indijskih oreščkov po potrebi
4. plast:
*narezane sveže marelice
OPIS POSTOPKA:
Priprava prve (1.) plasti: v mešalniku zdrobimo ameriške orehe in mandlje do drobne teksture. Sušene fige in amrelice narežemo na mahjne koščke. Zdrobljene oreščke in suho sadje združimo v večji posodi, dodamo še happy cacao mix, kokosovo olje in vse skupaj zmešamo v rahlo sprijemljivo maso. Tako dobljeno maso razporedimo po pekaču. Priporočam uporabo peki papirja. Če masa ni dovolj kompaktna, dodamo še nekaj stopljenega kokosovega olja. Pekač z maso postavimo v zamrzovalnik, pristopimo k pripravi druge plasti.
Priprava druge (2.) plasti: v mešalniku do dobra zmeljemo vse sestavine druge plasti. Pekač s pripravljeno prvo plastjo vzamemo iz zamrzovalnika in po njej enakomerno razporedimo pravkar pripravljeno drugo plast. Narejeno ponovno postavimo v zamrzovalnik za dobre pol ure.
Priprava tretje (3.) plasti: v mešalniku do dobra zmeljemo vse sestavine tretje plasti. Vodo indijskih oreščkov dodajamo le po potrebi. Zamrznjeno torto iz treh plasti vzamemo iz zamrzovalnika in nanjo enakomerno razporedimo še četrto plast.
Okrasimo z sveže narezanimi marelicami in zamrznemo za 5 ur ali čez noč.
Namig: Cheesecake se odtali pri sobni temperaturi v pol ure ali v 30-ih sekundah v mikrovalovni pečici.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura + 5 ur
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)