Marmelada z agar agar-jem
Domača marmelada je vedno boljša kot kupljena, sploh če ne vsebuje niti grama belega trsnega sladkorja. Jupii!
SESTAVINE:
* 1 ½ kg malin (ali drugega sadja)
* 0,5 kg sladila (uporabimo lahko kokosov sladkor, eritritol)
* 4 zvrhane žličke agar agarja
* sok polovice limone
* 7–8 kozarčkov po približno 250 ml s pokrovčki
OPIS POSTOPKA: Maline pretlačimo in zavremo. Dodamo sladkor, limonin sok in agar agar. Dobro premešamo in zavremo. Maso pogosto zmešamo. Vreje naj približno 10 minut, nato pa še vre
lo napolnimo v kozarčke. Kozarčke dobro zatesnimo in jih zavijemo v odejo/brisače, da se počasi ohlajajo. Priporočam, da uporabite manjše kozarčke, saj je marmelada brez konzervansov in jo je po odprtju potrebno hraniti v hladilniku ter porabiti v čim krajšem času. Če vas semena malin motijo, potem najprej stistnemo malinovo kašo in precedimo. Če uporabite bolj sladko sadje (npr. marelice) potem dodajte manj sladila.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (1)