Marmorno pudingove rezine
SESTAVINE:
Biskvit:
* 6 jajc
* 100 g kokosovega sladkorja (po želji lahko navadnega)
* 1 vrečka vanili sladkorja
* 150 g gladke bele moke
* 150 g mandljeve moke
* 1 vrečka pecilnega praška
* 1 dl olja
* 1 dl mleka
* 3 žlice kakava criollo v prahu
Puding:
* 3 vrečke čokoladnega pudinga v prahu (ali vaniljevega)
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 1 l mleka
Preliv (po želji):
* 250 ml sladke smetane
* 1 vanili sladkor
* čokolada v prahu za posip
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač (jaz sem uporabil 30 x 25 centimetrov) premažemo z oljem. Jajcem dodamo kokosov in vanili sladkor. Z električnim mešalnikom jih stepamo toliko časa, da se volumen podvoji. Obe vrsti moke (lahko uporabimo tudi samo navadno) zmešamo s pecilnim praškom, dodamo olje in moko ter vse skupaj dodamo jajčni zmesi. Mešamo tako dolgo, da se sestavine lepo povežejo in dobimo povsem gladko maso brez grudic. Polovico mase vlijemo v pekač, drugi polovici pa dodamo kakav in jo dobro premešamo. Kakavovo maso z žlico počasi nadevamo na svetlo maso. Ko imamo biskvit pripravljen v pekaču, skuhamo še puding.
Puding v prahu zmešamo s sladkorjem in malo mleka. Preostalo mleko vlijemo v posodo in ga zavremo. Dodamo puding in ga med stalnim mešanjem kuhamo na zmernem ognju 2-3 minute, da se zgosti. Nato še vroč puding z žlico nadevamo na nepečen biskvit. Puding lepo porazdelimo po celotni površini, nato pecivo pečemo cca. 20 minut.
Ko se pecivo malo ohladi, pa po želji pripravimo še preliv. Stepemo sladko smetano, kateri dodamo 1 vanili sladkor. Smetano enakomerno namažemo po pecivu in posujemo s čokolado v prahu.
Pa veliko užitkov pri pokušanju.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut priprava + 20 minut peka
RECEPT PRIPRAVIL: Malinček Aleš
Komentarji (0)