Matcha panacotta
Slastna sladica z dodatkom matche, ki jo lahko pripravite v kozarcu ali pa jo prav fotogenično položite na krožnik in okrasite s prelivom.
SESTAVINE:
* 200 ml mleka
* 100 ml sladke smetane
* 50 g brezovega sladila
* 1/2 žličke agar agarja
* 5 g macha čaja
* malo tople vode
* čokoladne kaplice
OPIS POSTOPKA: Matcho zmešamo z malo vode, da postane gladka. Agar agar damo v malo tople vode in premešano. Mleko, sladko smetano, ksilitol, matcha in agar agar damo v posodo in na ogenj. Mešamo toliko časa, da se agar razpusti, pazimo, da ne pridemo do vrelišča. Maso precedimo preko cedila, da se izognemo morebitnim grudicam, ki so nastale med kuhanjem. Prelijemo jo v servirne posodice in damo v hladilnik na ohlajanje za vsaj 1 uro. Na koncu stopimo še čokoladne kapljice in damo raztopljeno čokolado na vrh panacote in nato postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Tomaž Zevnik
Božena Gerjevič
Bi kupila vrečko; plačam po povzetju. Dravska ulica.7,2000 Maribor