Medena torta s pistacijami in jagodami
SESTAVINE (pekač 26 cm):
Torto dno:
* 120 g pistacij
* 170 g moke
* 1 pecilni prašek
* 2 jajci
* 220 g kokosovega sladkorja
* 1 žlica olivnega olja
* 3/4 skodelice mandljevega mleka
* 1 žlica vanilije paste
Medena krema:
* 1 skodelica sladke smetane
* 250 g mascarpone sira
* 1/4 skodelice medu
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejte na 200°. Pekač za torto namastite z maslom.
1. Pistacije dodajte v blender in mešajte do fino zmletih.
2.V veliki skledi zmešajte zmlete pistacije, moko, pecilni prašek in sol.
3. V drugi skledi razbijte jajca, dodajte sladkor, olje, mleko in vanilijo. Premešajte.
4. V suhe sestavine prelijte mokre sestavine, mešajte, da dobite enotno zmes.
5. Maso prelijte v pripravljeno pekač za torto. Pecite na 180° približno 35-40 minut oz. dokler zobotrebec ne pride ven dokaj suh.
6. Pustite stati 15 min, da se lepo ohladi. V tem času naredite kremo. Sladko smetano stepite, v drugi posodi pa zmešajte mascarpone sir in med. Medeno zmes narahlo z lopatico vmešajte v stepeno sladko smetano. Ohlajeno torto okrasite z jagodami in pistacijami. Z medeno kremo vbrizgajte male rožice in okrasite s kakšno čebelico.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan
Komentarji (0)