VIDEO: Medenjaki iz pirine moke
Vonj sveže pečenih medenjakov privabi praznično vzdušje v dom. Pripravi jih iz pirine moke ter razveseli svoje najdražje.
SESTAVINE:
*300 g pirine bele mehke moke
*100 g masla
*50 g kokosovega sladkorja
*100 g medu
*1 čajna žlička cejlonskega cimeta
*1 čajna žlička pecilnega praška
*1 jajce
*1 zavojček vanilijevega sladkorja
Za čokoladni preliv:
*zvrhana čajna žlička kokosovega olja
*40 g temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Moko presej v večjo posodo. Dodaj maslo ogreto na sobno temperaturo ter ga z rokami dobro vmešaj v moko, da nastane homogena drobljena zmes. Nato dodaj vse preostale sestavine ter dobro premesi. Testo naj v hladilniku počiva vsaj eno uro. Pečico ogrej na 170 stopinj Celzija, medtem pa oblikuj medenjake. Z rokami naredi kroglice – za enako velikost svetujem, da pri odmerjanju uporabiš majhno žličko. Kroglice naj bodo v velikosti oreha, ki jih nato s prsti sploščiš. Medenjake peci 12 do 15 min. Medtem nad parno kopeljo stopi temno čokolado in kokosovo olje. Za okrasitev uporabi navadno plastično vrečko, ki ji v kotu narediš čisto majhno luknjico. Medenjake okrašuj ko so dobro ohlajeni.
Celoten postopek si lahko ogledaš v spodnjem videu.
Želim ti čaroben december!
ČAS PRIPRAVE: 1h 30min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
Kuhinja: dom24
Komentarji (0)