Mehiške tortilje z mletim mesom
SESTAVINE (za dve osebi):
* 350 g mletega mesa
* 2 čebuli
* 1 česen
* 2 papriki
* 1 paradižnik
* 200 g fižola iz konzerve
* začimbe (sol, poper, peteršilj, čili)
* grški jogurt (za premaz tortilij)
* olivno olje
* tortilje
OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju prepražimo čebulo in česen. po približno 5 minutah dodamo še paradižnik in papriko. vse skupaj ponovno pražimo 5 minut. nato dodamo mleto meso, dobro premešamo in začinimo z mletim čilijem, soljo, poprom, mletim česnom in peteršiljem. Poljubno lahko dodamo tudi paradižnikovo mezgo. Vse skupaj pražimo približno 25 minut, da je meso dovolj mehko ter na koncu primešamo še fižol iz konzerve. Tortilije popečemo na ponvi, jih premažemo z grškim jogurtom ter nadevamo z nadevom iz mletega mesa. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič
Komentarji (0)