Mešanica riža, pire in ječmena z brstičnim ohrovtom, špinačo in porom
SESTAVINE:
* 1 skodelica riža ALI mešanice riža, pire in ječmena
* 6 - 8 brstičnih ohrovtov
* polovica stebla pora
* lističi špinače
* himalajska sol
* poper
* peteršilj
* kokosovo olje
OPIS POSTOPKA: Brstični ohrovt razpolovimo, operemo in kuhamo v vreli vodi pribl. 15 - 20 minut. V ponvi na kokosovem olju prepražimo por, zalijemo z malo vode in dodamo špinačne liste - pustimo, da vre 5 minut. Ko je brstični ohrovt kuhan, ga odcedimo in dodamo poru ter špinači. Dodamo mešanico riža, pire in ječmena, zalijemo z vodo in začinimo s soljo, poprom in peteršiljem. Kuhamo na zmernem ognju pribl. 25 minut.
ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer
Komentarji (0)