Mesne kroglice v družbi paradižnika
SESTAVINE:
Omaka:
* 1 žlica olivnega olja
* 1/3 nasekljane čebule
* 2 stroka česna
* 3 male konzerve paradižnikov v koščkih
* začimbe: origano, bazilika, himalajska sol, poper, mleta paprika, čili (količine po občutku)
Mesne kroglice:
* 250 g mletega mesa (sama sem uporabila goveje meso)
* 1/2 čebule
* 1 jajce
* 20g ovsenih kosmičev
* 40 g mešanice semen (lan, sezam, sončnice)
* začimbe: bazilika, himalajska sol, poper, čili, mleta paprika, kurkuma (po občutku)
* nariban sir ali mocarela
OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo paradižnikovo omako. Na olju prepražimo čebulo, dodamo česen in rahlo prepražimo, da je zlate barve. Dodamo paradižnik v koščkih ter začimbe. Kuhamo na majhnem ognju približno 30 minut. Na koncu solimo po okusu Med tem času, ko se omaka kuha pripravimo še mesne kroglice. Čebulo narežemo na drobne koščke in prepražimo na olivnem olju. Ko je čebula zlate barve jo odstavimo in ohladimo. V večjo posodo damo meso, ohlajeno prepraženo čebulo, kosmiče, jajce, semena ter začimbe. Maso pregnetemo z roko, da dobimo homogeno zmes. Oblikujemo kroglice in jih položimo v pekač. Damo v pečico za približno 20 minut na 200 stopinj. Ko so kroglice opečene, jih prelijemo s paradižnikovo omako, na njih potrosimo sir ter damo vse skupaj še za približno pol ure v pečico. Zraven se odlično prileže pire krompir in solata.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)