Mesni kaneloni
SESTAVINE:
Palačinke:
* 500 ml mleka
* 100 ml navadne ali mineralne vode
* žlička soli
* 250 g moke
* 10 g psiliuma
* žlica kisle smetane
Mesni nadev:
* 500 g mešanega mletega mesa
* ena rdeča čebula
* dva srednje velika korenčka
* žlička timijana
* dve žlički rdeče mlete paprike
* dve žlički soli
* 1dl vode
Paniranje:
* moka
* dve jajci
* drobtine
OPIS POSTOPKA:
1. Pripravljeno zmes za palačinke za pol ure postavimo v hladilnik.
2. Maso ponovno premešamo in spečemo palačinke.
3. Pripravimo maso za nadev. Na hitro prepražimo čebulo, dodamo meso in popražimo. Kasneje dodamo še sol, timijan, sladko papriko in na drobno sesekljan korenček. Zalijemo z vodo in ob občasnem mešanju narahlo pražimo še 20 minut.
4. Ko je masa ohlajena, jo postopoma dodajamo v palačinke, vsako posebej »zložimo« v kvadrat, ter zapremo z zobotrebci.*
5. Kanelone na klasičen način spaniramo (po vrstnem redu – moka, jajce, drobtine) in jih ocvremo v vročem olju.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
1.
Komentarji (0)