Metin sirup
SESTAVINE:
* natrgani listi sveže mete
* sok pol limone
* 1 kg kokosovega sladkorja
* 2 žlici agavinega sirupa
* 3 l vode
OPIS POSTOPKA: V večjem loncu zavremo vodo v katero stresemo sladkor, da se raztopi. Vanj vmešamo natrgane liste mete, dodamo agavin sirup in limonin sok, ter dobro premešamo. Pomembno je, da so listi natrgani na manjše delce, saj se na takšen način sprosti več arome in eteričnega olja. Lonec prekrijemo in pustimo stati 24 ur. Potem sirup ponovno zavremo in še toplega prelijemo v sterilizirano steklenico (oprane steklenice lahko steriliziramo v pečici – vred s pokrovčki jih položimo na kuhinjsko krpo in segrevamo na 110 °C približno 15 minut). Steklenice s sirupom dobro zapremo in shranimo v temen in hladen prostor. Sirup mešamo z vodo po okusu. Iz te recepture dobimo približno 2 l sirupa.
ČAS PRIPRAVE: 24 ur
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva