Migliaccio
Migliaccio je tradicionalna limonina pita, ki jo gospodinje v Neaplju vsako leto pripravijo v času karnevala. Ta preprosta in okusna pita navduši vsakogar.
SESTAVINE:
* 250 g pirinega zdroba
* 250 ml mleka
* 500 ml vode
* 150 g kokosovega sladkorja
* 250 g rikote
* 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
* 1 bio velika limona
* 4 jajca
* 60 g masla
OPIS POSTOPKA: V kozici zavri mleko in vodo ter dodaj pirin zdrob, ki ga na nizkem ognju kuhaj še 4minute. V kuhan zdrob dodaj še maslo in ga s kuhalnico dobro vmesi v zdrob.
V veliki posodi penasto vmešaj jajca in kokosov sladkor. Nato dodaj naribano limonino lupino, limonin sok, vanilijev ekstrakt in rikoto. Vse dobro premešaj in na koncu dodaj kuhan zdrob in ga kar se da dobro vmešaj v maso. Normalno je da ostane nekaj grudic.
Maso vlij v namaščen okrogel pekač in peci 40-45 min v pečici ogreti na 190 stopinj Celzija.
ČAS PRIPRAVE: 20 min + pečenje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinček Luka
Komentarji (0)