Mileram torta
SESTAVINE:
Krhko testo:
* 250 g pirine bele moke
* 70 g kokosovega sladkorja
* 1 paketek pecilnega praška
* 80 g masla
* 1 jajce
Krema:
* 2 bio vanilijeva pudinga
* 500 ml kokosovega napitka/mleka
* 100g kokosovega sladkorja
* 700g milerama ali kisle smetane
* 100 g malin
Preliv:
* 400 g zamrznjenih malin
* 100 ml vode
* 5 g agar agar
OPIS POSTOPKA:
Krhko testo:
1. Najprej zmešamo skupaj suhe sestavine, nato dodamo eno jajce in maslo sobne temperature.
2. Vse sestavine zamesimo v testo in ga postavimo za 45 minut v hladilnik.
3. Pripravimo pekač premera 26 cm, ga premažemo z maslom in pomokamo, da se nam testo ne bo sprijelo na pekač.
4. Testo razvaljamo na peki papirju in ga razporedimo po celotnem pekaču (do roba pekača).
Krema:
1. Odmerimo 100ml mleka in mu dodamo dve vrečki bio vanili pudinga in kokosov sladkor, vse skupaj dobro premešamo.
2. Preostalo mleko zavremo in dodamo mešanico s pudingom. Postavimo iz štedilnika in mešamo tako dolgo, da se puding začne gostiti.
3. Nato dodamo še mileram ali kislo smetano, še enkrat dobro premešamo.
4. Vročo kremo zlijemo v pekač obložen s testom. Na vrh posujemo 100g malin.
5. Pečemo na 170 stopinj Celzija, približno 50 minut.
6. Pečeno torto ohladimo v hladilniku.
Preliv:
1. V posodi počasi segrevamo vodo, zamrznjene maline h katerim smo dodali tudi agar agar.
2. Ko maline zavrejo, pustimo vreti eno minutno.
3. Kuhan preliv polijemo čez pečeno kremo in pustimo, da se preliv ohladi/strdi.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)