VIDEO: Mini cimetovi piškotni rogljički
SESTAVINE za testo:
* 110 g polnozrnate pirine moke
* 10 g koruznega škroba
* 35 g mandljeve moke
* 30 g kokosovega sladkorja
* 1 žlička cimeta
* 1/4 žličke soli
* 70 g masla
* 2 žlici mleka ali vode
SESTAVINE za nadev:
* 100 g mandljevega masla
* 40 g medu
* 2 žlici cimeta
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
OPIS POSTOPKA: Zmešaj pirino in mandljevo moko, škrob, sladkor, cimet in sol. Dodaj maslo v koščkih in ga z rokami vmešaj tako, da dobiš drobtinam podobno maso. Dodaj mleko in pregneti, da dobiš uniformno testo (če je masa presuha, lahko dodaš še kanček mleka). Razdeli testo na dva dela, oblikuj v dva diska in postavi v hladilnik za 15 minut. Medtem pripravi nadev.
Za nadev zmešaj mandljevo maslo, med, cimet in vanilijo.
Pečico segrej na 180°C in pripravi pekač obložen s peki paprijem. Testo razvaljaj v krog (18-20 cm) in nanj namaži polovico namaza do 2 cm od roba. Po vrhu namaza lahko po želji posuješ še malo kokosovega sladkorja. Krog razreži na 16 trikotnikov. Vsak trikotnik posebej zvij v rogljiček tako, da začneš iz debele stranice proti špici trikotnika. Ponovi z drugo polovico testa in namaza. Zloži rogljičke na pekač in peci 13-15 min.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)