VIDEO: Najboljši jušni cmočki
SESTAVINE (za 5 oseb):
* 2 jajci
* ščep soli
* žlička Psiliuma
* 2 žlici pšenične bele moke
* 3 žlice zdroba
OPIS POSTOPKA: Jajci dobro razžvrkljamo, nato jima dodamo žličko psiliuma in z manjšo ročno stepalko dobro zmešamo. Dodamo moko in zdrob ter vse skupaj ponovno zmešamo s stepalko, da dobimo gladko zmes, ki ne sme biti preredka in ne pregosta. Čajno žličko pomočimo v vročo juho ter vanjo dodajamo maso eno po eno. Za vsak nov cmoček, žličko pomočimo v juho. Kuhamo 10 minut in en knedeljček prepolovimo, da vidimo, če je znotraj dobro skuhan. Če še ni, pustimo še kakšno minutko, nato juho postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
Komentarji (0)