»Naked cake« kokosova tortica s kakavom
SESTAVINE:
* 100 g mlete kokosove moke
* 150g pšenične gladke moke
* pecilni prašek
* 3 jajca
* 200 g kokosovega sladkorja
* 50 g stopljenega masla
* 3 jušne žlice kakava
* 250g sladke smetane
* sol
OPIS POSTOPKA: Količine so primerne za pekač premera 26cm. Ločimo rumenjake od beljakov in iz beljakov, ki mu dodamo ščep soli, stepemo čvrst sneg. Vklopimo pečico na 180st C in ventilacijski program.
V drugi posodi zmešamo suhe sestavine – moka, pecilni prašek, kakav. Potem pa v tretji posodi zmiksamo rumenjake s sladkorjem in maslom. Tej masi počasi dodajamo suhe sestavine in mešamo z lopatko. Ko postane masa homogena, ji dodamo sneg in ga previdno vmešamo.
Pripravimo pekač in vanj vlijemo maso.
Biskvit pečemo na 180st C približno 30 – 35 minut.
Pečen biskvit pustimo, da se ohladi izven pekača. Razrežemo počez na pol in v sredini premažemo s smetano. Po želji lahko nadev obogatimo še s sadjem in do konca premažemo torto kakor želimo. Ta verzija torte na fotografiji se imenuje »naked cake« oz. gola tortica, ker okoli ni premazana s smetano.
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Komentarji (0)