Nemastne palačinke z zdravim nadevom
Krepka juha in nemastne palacinke z zdravim nadevom so lahko popolnoma uravnotezen obrok. In tudi, če doma ni ne jajc ne mleka, odlično uspejo, prav zato pa brez težav počakajo v hladilniku par dni.
Razkrivam imitacijo “gostilniskih orehovih palačink”. Tistih, pečenih na obilo masla in polnjenih z mletimi orehi, sladkorjem in smetano.
Te pa so brez rafiniranega sladkorja, mlečnin in slabih maščob. Če dodas zraven se lonček grškega jogurta dobiš fit obrok vseh potrebih hranil.
SESTAVINE:
Za maso:
* 2 dl pirine moke
* 3 dl tekočine (jaz dam pol riževega mleka, pol vode)
* Žličko olivnega olja
Za nadev:
* 2 žlici 100% mandljevega masla
* 2 žlici medu
* Cimet
* Par žličk riževega mleka
OPIS POSTOPKA:
1. Masa naj v hladilniku počaka pol ure, nato iz nje na kokosovi maščobi spečeš palačinke.
2. Nadev namažeš po polovici palačink in zviješ. (Saj poznaš tisto pravilo: kdor je pekel, lahko poliže ostanke nadeva na žlico).
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor
Andreja Serec
Odlično!