Nepozabna presna sladica v kozarčku
SESTAVINE:
* 200 g indijskih oreščkov
* 150 g datljev (izkoščičenih)
* 30 g kokosove moke
* 2 jž kakava
* par kapljic ruma
OPIS POSTOPKA: Indijske oreščke in datlje s sesekljalnikom zmeljemo do gladkega. Maso razdelimo na dva dela. Prvi masi dodamo kokosovo moko in nekaj kapljic vode (toliko, da dobimo lepo mazljivo maso). Drugi polovici mase dodamo kakav, vodo in ščep ruma. Pripravimo si poljubne kozarce, lahko tudi sklečke. Dno kozarca najprej s pomočjo žlice, prekrijemo s prvo maso, kateri smo dodali kokosovo moko. Na svetlo maso dodamo ter razmažemo še temno - kakavovo maso. Postopek ponovimo. Okrasimo s kokosovo moko in postrežemo.
P.S. Uživajte brez slabe vesti!
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat
Komentarji (0)