Nizkohidratni krekerji
SESTAVINE:
* 200g sončničnih semen
* 70g lanenih semen
* 100g sezamovih semen
* 15g indijskega trpotca/psiliuma
* 450-500ml vode
* žlička soli
OPIS POSTOPKA: Pečico ogrejemo na 170 stopinj, medtem pa zmešamo vse sestavine med seboj in jih pustimo stati 10-15 minut. Nato zmes prelijemo na pekač, čimbolj na tanko, brez lukenj vmes. Priporočam uporabo peki papirja. Pečemo 80-90 minut, vsakih 20-25 minut obrnemo pekač da se krekerji enakomerno spečejo. Ko so dovolj hrustljavi, jih pustimo na pultu da se ohladijo. Šele nato jih razrežemo/razbijemo na poljubne koščke.
Hranilna vrednost (celoten recept): - 2100 kCal - 80 B, 70 OH, 175 M, 70g vlaknin
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Jasmin Zorko
Komentarji (0)