Odlična ideja za preprost, hiter zajtrk, malico ali večerjo
SESTAVINE:
* 20g svežega kvasa ali 7g suhega kvasa
* 600g pirine bele moke iz ekološke pridelave
* 2 jajci
* 1 čajna žlička himalajske soli
* 0,5 dl navadnega olja, lahko tudi ekstra deviško kokosovo olje iz ekološke pridelave
* 3dl mandljevega mleka (lahko tudi navadno mleko)
* 130g masla sobne temperature
* 2 žlici eritritola (pri kvasu uporabite 1 žličko navadnega sladkorja)
* Sezam
OPIS POSTOPKA: V toplo mandljevo mleko zmešamo 1 žličko sladkorja in dodamo kvas, pustimo 15 minut.
Med čakanjem vse preostale sestavine stresemo v večjo posodo, dodamo narejen kvasec in dobro zmešamo. Pustimo stati 1 uro, da testo vzhaja. Ko je testo vzhajalo, ga razdelimo na 4 dele in ponovno pustimo vzhajati 20 minut. Prvi del testa razvaljamo na 0,5cm in premažemo z maslom, postopek nadaljujemo, dokler nam ne zmanjka testa. Nato testo razvaljamo v velik krog debeline 0,5cm in z nožem 10cm od roba naredimo krog. Sredinski krog razdelimo na 8 delov zunanji krog pa na 10-12. Kose, katere smo razdelili, zunanje zavijemo v “rolico” in jih postavimo na sredino pladnja, notranje trikotnike pa zavijemo kot rogljičke. Oblikujemo pecivo v obliki sončka.
Pečemo 30 minut na 180 °C
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik
Komentarji (0)