Ohrovtova pita
SESTAVINE:
* nekaj listov ohrovta
* 1 korenček
* 3 jajca
* 3 žlice pirine moke
* 1/4 žličke sode bikarbone
* sol
* voda po potrebi
* kokosova maščoba
OPIS POSTOPKA: Ohrovt in korenček zrežemo in kuhamo v vreli vodi do mehkega. Kuhano zelenjavo ohladimo, precedimo in zmiksamo. V posodi zmešamo jajca, moko, sol, sodo bikarbono ter dodamo zmiksano zelenjavo in premešamo. Dobimo zmes, ki je gostejša od zmesi za palačinke. Če se nam zmes zdi preveč gosta dodamo po potrebi vodo. V ponvi segrejemo kokosovo maščobo in ulijemo zmes. Pečemo na nizkem ognju ca. 15 min, nato pito obrnemo in pečemo še ca. 10 min. Položimo na velik okrogel krožnik in zrežemo na poljubno št. kosov. Pito lahko jemo samostojno oz. kot prilogo.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Kostanjevec
Komentarji (0)