Ohrovtova pita
Pita malo drugače ali pita iz ponve. Taka pita je zanimiv način, da v palačinkam podobno testo skrijemo nekaj zelenjave, hkrati pa je lahko odlična izbira za večerjo ali tudi zajtrk. Lahko jo jemo kot samostjono jed ali pa kot prilogo.
SESTAVINE:
* 4 večji listi ohrovta
* 1 korenček
* 3 jajca
* 3 žlice bele pirine moke
* 1/4 žličke pecilnega praška
* sol
* voda po potrebi
* kokosovo olje
OPIS POSTOPKA: Ohrovt in korenček zrežemo in 15 minut kuhamo v vreli vodi. Kuhano zelenjavo ohladimo, precedimo in zmešamo v blenderju. V blender k zelenjvai dodamo jajca, moko, sol, pecilni prašek ter premešamo. Dobimo zmes, ki je gostejša od zmesi za palačinke. Če se nam zmes zdi preveč gosta dodamo čisto malo vode. V ponvi segrejemo kokosovo olje in vanjo ulijemo zmes. Pečemo kot debelejšo omleto ali pačačinko, in sicer pribl. 15 min na nizkem ognju. Pita naj bo med peko pokrita s pokrovko. Pito previdno obrnemo in pečemo še približno 10 min. Položimo na velik okrogel krožnik in zrežemo na poljubno št. kosov. Pito lahko jemo samostojno oz. kot prilogo.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Kostanjevec
Komentarji (0)