Okusen recept z ajdovo kašo
SESTAVINE:
* 80 g ajdove kaše
* 100-150 g šitak, narezanih
* polovica manjše čebule, narezane
* 1-2 žlici sojine omake
* 1/2 žličke timijana
* 1 žlica kvasnih kosmičev
* veganska sojina smetana za kuhanje
* olje sol, poper
OPIS POSTOPKA: V posodo dodaj ajdovo kašo, vodo, sol in zavri. Kuhaj okoli 15-20 minut. V drugo posodo dodaj olje in ga segrej. Dodaj čebulo, šitake in poper. Premešaj in praži nekaj minut. Dodaj sojino omako in premešaj. Nato dodaj vegansko sojino smetano za kuhanje, timijan in kvasne kosmiče. Premešaj in kuhaj nekaj minut. Na krožnik postavi kuhano ajdovo kašo in nato še omako. Postrezi in uživaj.
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar
Komentarji (0)