Orehova rolada
SESTAVINE:
* 4 jajca
* 50 g mletih orehov
* 180 g kisle smetane
* 4 žlice kokosovega sladkorja
* 3 žlice borovničeve marmelade
* vanilin ekstrakt
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in v pekač položimo peki papir. Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stepemo v sneg in med stepanjem postopno dodajamo kokosov sladkor. V sneg z lopatko nežno vmešamo še stepene rumenjake, mlete orehe in vanilin ekstrakt. Maso vlijemo v pekač in ga z lopatko razmažemo po celotni površini. Biskvit pečemo v ogreti pečici 8-10 minut. Še topel biskvit skupaj z peki papirjem zavijemo v rolado in pustimo, da se ohladi. Ohlajen biskvit razvijemo, odstranimo peki papir, premažemo s kislo smetano in borovničevo marmelado ter ponovno zvijemo v rolado. Rolado postavimo v hladilnik vsaj za eno uro. Pred serviranjem okrasimo z mletimi orehi.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Komentarji (0)