VIDEO: Orehova rolada s kislo smetano
42. Vesela žlica prinaša recept za rolado, kjer pa namesto pšenične moke uporabimo mlete orehe. Rahla in res hitro pripravljena rolada s kislo smetano je prava poslastica, ki vedno uspe ...
SESTAVINE:
* 5 jajc
* 6 žlic oz 60 g kokosovega sladkorja
* 100 g mletih orehov
* 1 žlica oz 10 g 100% kakava
* 400 ml kisle smetane
OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg in vanj primešamo mlete orehe, kokosov sladkor, presni kakav in stepene rumenjake.
Tekočo maso prelijemo v pekač velikosti 30 x 40 cm s peki papirjem in pečemo pri 200 °C pribl. 20 minut.
Ko je biskvit pečen, ga skupaj s peki papirjem zvijemo v obliko rolade in počakamo, da se ohladi (približno 30 minut).
Potem rolado razvijemo, premažemo s kislo smetano in ponovno zvijemo. V hladilnik damo za eno uro ali še bolje čez noč, da rolada dobi pravo, sočno strukturo.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip
mARIJA GROZDE
Dobri ste zelo dober receptMilita Klobasa
Super steZdenka ŠKrinjar
Ja res je ta rulada zelo dobra jo tudi sama pečem več let.Angelca Petek
Imam podoben recept,vendar ne iz ekoloških sestavin,bom pa sigurno naredila še po tem receptu,ker je super.ivan skok
Kot je videti na sliki mora biti okusno in sam izgled zelo estetski;zdaj na stara leta sem tudi jaz začel malo peči;nekaj uspe nekaj pa malo manj dobro.